21 oct. 2008

ISTORICUL LICEULUI

 

GRUP  SCOLAR  INDUSTRIA  STICLEI

Scoala a fost infiintata in anul 1962 cu scoala profesionala a Fabricii de Geamuri Scaeni ce avea 60 elevi in meseriile: zidar –samotor in fabricarea geamului. In anul 1963 se transforma in Grup Scolar prin scolarizarea unei clase de maistri sticlari –seral si a inca doua clase de lacatus mecanic in industria geamurilor si electrician pentru instalatii electrice. Anul 1965 reprezinta un moment important in viata scolii prin desfasurarea cursurilor intr-un local modern cu internat scolar cu trei nivele iar cursurile se desfasoara in sapte sali de clasa. Grupul Scolar, patronat de Ministerul Materialelor de Constructii ,se transforma in anul 1972 in Liceu Industrial ,iar in anul 1992 scoala ia titulatura de Grup Scolar Industria Sticlei Boldesti -Scaeni. Oferta educationala a scolii pentru anul scolar 2008-2009cuprinde:
I.1.Misiunea scolii
Grup Scolar Industria Sticlei Boldesti Scaeni are misiunea de a raspunde asteptarilor elevilor, parintilor si comunitatii din regiune cu servicii educationale de inalta calitate in domeniul tehnicii , printr- un dialog permanent si o adaptare continua la nevoile de dezvoltare a carierei, a sporirii calitatii vietii si a prosperitatii economice , la noi dimensiuni europene . Scoala noastra promoveaza totodata norme si idealuri ce vizeaza cultivarea respectului fata de valori precum democratie, libertate , adevar si respect fata de institutii si semeni.
I.2.Profilul actual al şcolii
Grup Scolar Industria Sticlei Boldesti Scaeni este situat in partea sudica a judetului Prahova aflandu-se la 10 km distanta de orasul Ploiesti si la 15 km de orasul Valenii de Munte ,intro zona cu o indelungata traditie in industria fabricarii geamului. Scoala a fost infiintata in anul 1962 cu scoala profesionala a Fabricii de Geamuri Scaeni cu 60 elevi in meserii :zidar –samotor in fabricarea geamului. In anul 1963 se transforma in Grup Scolar prin scolarizarea unei clase de maistri sticlari –seral si a inca doua clase de lacatus mecanic in industria geamurilor si electrician pentru instalatii electrice. Anul 1965 reprezinta un moment important in viata scolii prin desfasurarea cursurilor intrun local modern cu internat scolar cu trei nivele iar cursurile se desfasoara in sapte sali de clasa. Grup Scolar, patronat de Ministerul Materialelor de Constructii ,se transforma in anul 1972 in Liceu Industrial ,iar in anul 1992 scoala ia titulatura de Grup Scolar Industria Sticlei Boldesti Scaeni. De-a lungul timpului, scoala s-a aflat intro continua transformare si modernizare; actualmente, oferta educationala cuprinde o gama larga de profile si meserii. Grupul Scolar Industria Sticlei Boldesti Scaeni ofera instruire in domeniile: resure naturale si protectia mediului, electrotehnica, electromecanica, mecanica, materiale de constructii. Grupul scolar cuprinde liceu zi si seral– profil resurse naturale si protectia mediului, profil tehnic.
Scoala de arte si meserii: lucrator in domeniile: mecanic, materiale de constructii, electromecanic. Scoala de arte si meserii – an de completare-in domeniile : ●mecanic: lacatus in constructii metalice si utilaj tehnologic.
●electric: electrician de joasa si medie tensiune.